blog
Als het fundament ontbreekt, kun je niet bouwen

Door Manon Vasterd

Een spontane directeur, die totaal geen directeursuitstraling heeft want ze is lekker informeel: dat sprak mij meteen aan bij Mirelle Klijs. Maar ook de persoonlijke aanpak van trajecten en haar deskundigheid vielen me op toen ik in 2015, vlak voor de start van mijn eigen bedrijf, een oriënterend gesprek met haar had. We zijn nu ruim vijf jaar verder en ik kan wel zeggen dat het echt heel leuk is om samen te werken met zo’n professioneel, gezellig bedrijf.

Lees meer >

Diversiteit bij 2de Spoor

2de Spoor werkt voor bedrijven in diverse branches. De medewerkers die ik mag begeleiden zijn dan ook heel divers en van allerlei niveaus. Dat boeit mij enorm. Van een ongeschoolde magazijnmedewerker tot een universitair geschoolde boomchirurg, alle rangen en standen in onze maatschappij komen voorbij. Mirelle bekijkt goed welke trajecten bij je passen. Zo weet ze dat bijzondere kandidaten mij het meest uitdagen: ik hou niet zo van standaard trajecten.

Voordeel voor de werkgever: maatwerk

Kijken naar de mogelijkheden, dat is altijd mijn insteek. Mensen proberen te enthousiasmeren en motiveren anders naar hun situatie te kijken. Bij 2de Spoor krijg ik de ruimte om er mijn eigen touch aan te geven. Het voordeel voor de opdrachtgever? Dat er maatwerk geleverd wordt, doordat ik niet vastzit aan een dwingend protocol en kan inspelen op wat echt nodig is. Je kunt de kandidaat wel aanzetten tot solliciteren maar als er een huisvestingsprobleem speelt, wordt dat nooit succesvol. Als er onzekerheid is over zo’n eerste levensbehoefte, kun je niet bouwen aan een volgende laag. Natuurlijk leg ik de verantwoordelijkheid neer waar deze hoort, huisvesting is niet mijn pakkie-an. Maar ik kan wel mijn netwerk inschakelen om zo’n probleem eerst op te lossen. Mits goed onderbouwd, biedt 2de Spoor mij de vrijheid een interventie anders aan te pakken.

Persoonlijk en deskundig, spontaan en enthousiast

Naast die vrijheid vind ik het persoonlijke contact heel prettig. Een keer per jaar heb ik een 1-op-1-gesprek met Mirelle, een soort evaluatie. De betrokkenheid en aandacht die daarvan uitgaan, vind ik echt super. Op de tweejaarlijkse coachdagen wordt veel zinvolle kennis gedeeld en dat is goed voor mijn ontwikkeling, ik leer er veel. Ook opdrachtgevers haken een dagdeel aan en dat is heel waardevol voor het contact. Het spontane, het enthousiaste en het vertrouwen dat je krijgt, maken dat ik fijn kan samenwerken met 2de Spoor.

De toekomst met 2de Spoor

De arbeidsmarkt is booming. Mirelle is ontzettend goed in haar vak en heel innovatief. Ze ziet veel potentie en weet ideeën te realiseren. Door haar pragmatische kijk op zaken, zorgt ze voor de juiste mensen op de juiste plek. Ik maak dan ook graag nog lange tijd onderdeel uit van deze mooie organisatie!