blog
Het 2e spoortraject is een ontdekkingsreis!

Door René Lubbers

 

Via een goede bekende die ook werkt als coach, ben ik bij 2de Spoor terechtgekomen. Zij werkte al langer samen met Mirelle Klijs en heeft mij met haar in contact gebracht. Wat een positieve energie! En de visie op het vak komt heel erg overeen, ook niet onbelangrijk. Kortom, 2de Spoor is voor mij een hele fijne opdrachtgever.

 

Lees meer >

 

Team 2de Spoor is top

Korte lijnen, duidelijke communicatie en een goede terugkoppeling: het team van 2de Spoor is goed op elkaar ingespeeld. Knap van Mirelle dat ze steeds de juiste mensen weet te vinden voor de backoffice. Op vragen komt snel een antwoord, er is veel kennis in huis. En heb ik bijvoorbeeld materialen nodig, dan liggen ze meestal de volgende dag al in de bus. De support vanuit team 2de Spoor is top. Het helpt mij mijn werk nog beter te doen.

 

Werkboek 2de Spoor van hoog niveau

De methode van 2de Spoor wordt ondersteund door een werkboek van hoog niveau. De informatie over het 2e spoortraject is uitgebreid en helder, de stappen zijn duidelijk omschreven en door de opdrachten worden kandidaten echt getriggerd. Het werkboek is voor mij, naast veiligheid en eerlijkheid, een perfecte basis voor het traject. Ik help mensen op weg en afhankelijk van het niveau werken ze ook zelfstandig aan de opdrachten. Komen ze op een lastig punt, dan ben ik er als coach altijd om hen verder te helpen.

 

Houvast

Het werkboek geeft kandidaten een soort houvast. Het biedt hen praktische tools voor het creëren van een persoons- en zoekfunctieprofiel. En tips voor een goede motivatiebrief en cv, een mooie beschrijving voor op LinkedIn, het inzetten van je netwerk en een goede voorbereiding van het sollicitatiegesprek. De verwijzingen naar websites waar aanvullende informatie te vinden is, worden ook erg gewaardeerd. Kortom, het boek biedt een stabiele basis.

 

Maatwerk, op de persoon gericht

Op die goede basis bouw ik verder met de kandidaat. Indien nodig zet ik tools in als een beroepsoriëntatietest of leerwerkplek. Een 2e spoortraject is eigenlijk een soort ontdekkingsreis naar jezelf: wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik en waar sta ik. Sommigen vinden dat lastig. Ook dan kunnen ze rekenen op mijn ondersteuning. De meeste mensen zijn er heel actief mee, moeten soms over een paar drempels heen, maar zijn uiteindelijk heel tevreden over het resultaat. Een goed traject is puur maatwerk, dat is mijn overtuiging. Deze visie komt heel erg overeen met die van 2de Spoor: iedereen is uniek, daarom een coachingstraject op maat.

 

Samen komen we verder

Wat ik terugkrijg van kandidaten is dat ze rust vinden bij mij, en die vind ik op mijn beurt bij 2de Spoor. Doelgericht bezig zijn, cliënten niet pamperen maar hen in beweging brengen. Zoveel mogelijk maatwerk bieden, verder gaan dan de standaard norm en elkaars netwerken inzetten. Met elkaar bepaalde casussen bespreken om samen verder te komen, iedereen helpt elkaar. Ik vind het super onderdeel uit te mogen maken van team 2de Spoor. Wat mij betreft blijft dat nog jaren zo