blog
No-nonsence en persoonlijk: Een topbedrijf om voor te werken!

Door Barbara Versluis

De ongedwongen sfeer, het hulpvaardige team, de vrijheid en de leuke klanten: werken voor 2de Spoor voelt al vanaf het begin heel goed. Het beste uit mensen halen, daar doen ze alles voor. En daar haal ik als coach ook mijn voldoening uit. Je wordt gezien als een volwaardig lid van het team, ik voel me hier echt thuis. Mirelle en het backoffice team zijn top!

Leuke uitdaging: geen enkele case hetzelfde

Geen enkel 2e spoortraject is hetzelfde omdat je steeds met andere mensen te maken hebt. De een zit te popelen om een nieuwe baan te vinden en de ander zit nog met de hakken in het zand. Ik vind het een leuke uitdaging om iemand toch in de positieve stand te krijgen. Dat wil niet zeggen dat het altijd soepel verloopt en dan is het fijn om te kunnen sparren met Mirelle of een van de medewerkers op kantoor. Geen vraag is hen te gek, ze zijn heel oplossingsgericht. En er is altijd wel iemand beschikbaar.

Soms lukt het niet

Een nieuwe kandidaat starten we altijd op met een beroeps- en persoonlijkheidstest. Met de methode in het werkboek van 2de Spoor krijg je een heel goed beeld van iemands mogelijkheden. Als de mogelijkheden beperkt zijn, proberen we eerst een werkervaringsplek te regelen. Vaak ontdekken kandidaten dan dat ze meer kunnen dan ze dachten. Als vervolgens blijkt dat een betaalde baan mogelijk is, is dat het beste resultaat. Maar het kan ook succesvol voor iemand zijn om vanwege de beperkingen in aanmerking te komen voor een uitkering. Soms zijn er echt geen andere mogelijkheden.

Soms lukt het niet meteen

Ik heb langere tijd een vrouw begeleid die in een winkel werkte, maar door lichamelijke beperkingen geen staand werk meer kon doen. Ondanks de administratieve ervaring bij het bedrijf van haar man en haar super motivatie, lukte het niet om in deze richting een werkervaringsplek te vinden, laat staan een betaalde baan. Als iemand dan zo capabel is maar het toch niet meteen lukt, vind ik dat best lastig. Het zijn van die momenten waarop ik graag terugval op 2de Spoor.

Het kan iedereen overkomen

Zo zie je, iedereen kan in een 2e spoortraject terechtkomen. Toen er bij mij op kantoor een vacature ontstond, moest ik wel direct aan deze vrouw denken omdat ik wist dat ze geknipt was voor deze baan. Ik belde haar en ze was nog druk aan het solliciteren: de coronacrisis hielp niet mee. Ze had ondertussen via het UWV een opleiding gevolgd voor administratief medewerker. Inmiddels is ze gestart en het gaat heel goed.

Nog jaren zo doorgaan

Ik hoop de komende jaren nog heel veel mensen naar een betaalde baan te mogen begeleiden, in samenwerking met 2de Spoor. Ze zijn no-nonsens en toch heel persoonlijk: ik vind het gewoon een topbedrijf om voor te mogen werken!