blog
Team 2de Spoor is bevlogen en deskundig

Door Peggy Nooyen

Wat ik zo mooi vind aan 2de Spoor? Dat de zelfstandige coaches door het hele land verspreid zijn, maar samen toch een geweldig team vormen. Het lukt Mirelle Klijs met haar enthousiasme de coaches met elkaar te verbinden, waardoor we samen sterker staan. Ik vind dat heel bijzonder en ben heel erg trots onderdeel te mogen uitmaken van team 2de Spoor.

Lees meer >

Zelfstandig maar niet alleen

Meer dan 26 jaar werkte ik bij het UWV en besloot in 2017 te starten als zelfstandig re-integratiecoach. Via Bernadette Kwaks kwam ik in contact met 2de Spoor. Mijn eerste kennismaking was op een coachdag. Iedereen komt dan bij elkaar in Uden, ook klanten zijn uitgenodigd. Het zijn altijd hele leerzame en inspirerende dagen waarop je dat speciale gevoel krijgt: ik werk zelfstandig, maar niet alleen.

Saamhorigheid, ook in de groepsapp

Dat saamhorigheidsgevoel tijdens de bijeenkomsten zetten we voort in de groepsapp. Hierin wordt relevante informatie gedeeld, zodat we van elkaars expertise gebruik kunnen maken. Ook Mirelle deelt hier haar kennis en zo wordt de kwaliteit gewaarborgd. Iedereen bij 2de Spoor is heel betrokken en staat voor elkaar klaar, ook de medewerkers op kantoor. We zijn allemaal verschillend en vullen elkaar daardoor goed aan. Samen vormen we een heel gemotiveerd, deskundig team.

Persoonlijke begeleiding voorop

De warmte die ik voel in het team komt ook terug in de werkwijze, die gestoeld is op persoonlijke begeleiding. Dat is ook de manier waarop ik het liefst werk, want er is veel gaande als wij ingezet worden. Bij 2de Spoor bezoeken we onze kandidaten elke twee weken. Hierdoor kun je een goed beeld vormen van de thuissituatie en dat zorgt bijna altijd voor de juiste klik. In de praktijk blijkt telkens weer dat het 2e spoortraject hierdoor makkelijker op gang komt. De werkwijze van 2de Spoor biedt ook de mogelijkheid om – binnen de kaders van de wetgeving – een traject op maat te bieden. En dat is fijn, want de hulpvraag is bij iedereen anders. Loop ik toch vast dan kan ik sparren met mijn collega’s van 2de Spoor, zij maken meteen tijd vrij.

De kleine dingen die het doen

De betrokkenheid van Mirelle komt niet alleen tot uiting in de kennis die ze deelt en haar visie op het vak, ook de kleine dingen vallen op. Zoals een kaartje in coronatijd: ‘houd de moed erin’. Of een kleinigheidje na een bijeenkomst, om je te bedanken voor je komst. Hierdoor voel ik me gewaardeerd en dat heeft elk mens nodig. Ik hoop nog lang samen te werken met 2de Spoor: ik ben er echt trots op dat ik bij dit team mag horen!